Покана за подаване на проектни предложения по програма „Еразъм+“ в сектор „Образование за възрастни“

Отворена е възможността за кандидатстване  по Ключова дейност 2: „Сътрудничество между организации и институции“

В областта на образованието за възрастни се дава приоритет на подобряване на наличието на висококачествени, гъвкави възможности за образование за възрастни, създаване на пътища за повишаване на уменията, подобряване на достъпността и увеличаване на разпространението на образованието за възрастни, разработване на учебни центрове, създаване и насърчаване на възможности за учене и подобряване на компетентностите на преподавателите и другите служители в тази сферата.

В рамките на Ключова дейност 2 се предоставя подкрепа за:

  • Партньорства за сътрудничество и
  • Малки партньорски проекти.

Партньорствата за сътрудничество целят повишаване на качеството на работата, дейностите и практиките на участващите организации и институции, привличане на нови участници, както и изграждане на капацитет на организациите за работа. Кандидатите ще избират между три предварително определени единични еднократни суми: 120 000 EUR, 250 000 EUR или 400 000 EUR в зависимост от дейностите, които желаят да реализират, и резултатите, които се стремят да постигнат. Заявления за безвъзмездни средства трябва да се подадат не по- късно от 23 март до 12:00 ч. (на обяд, брюкселско време) за проекти, започващи между 1 септември и 31 декември същата година.

Малките партньорства имат за цел привличане и разширяване на достъпа до програмата за нови участници, организации с по-малко опит и малки участници, подкрепа за включването на целеви групи с по-малко възможности и подкрепа за активното европейско гражданство и въвеждане на европейското измерение на местно равнище. При планирането на своите проекти кандидатстващите организации заедно със своите партньори по проекта трябва да изберат една подходящата единична еднократна сума: 30 000 EUR или 60 000 EUR. Заявления за безвъзмездни средства се подават до 23 март до 12:00 ч. (на обяд, брюкселско време) за проекти, започващи между 1 септември и 31 декември същата година и до 4 октомври до 12:00 ч. (на обяд, брюкселско време) за проекти, започващи между 1 януари и 31 август следващата година.

За повече информация може да видите:

  • резюме за компонент „Партньорства за сътрудничество“ ТУК.
  • резюме за компонент „Малки партньорски проекти“ ТУК.
0 отговори

Остави коментар

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *